Nota Cinta:

Selamat Datang ke Nukilan Reena.... Email : reenasidek@gmail.com

#kelabbloggerbenashaari

Followers

Isnin, 5 Disember 2011

Cara Masukkan Google+ Dalam Blog

Sesiapa ada akaun GOOGLE + dan mempunyai masalah meletakkan kod GOOGLE+ ke dalam blog... Ini ada cara yang boleh membantu korang....

Sesiapa yang belum ada GOOGLE+
Boleh buat di https://plus.google.com/


[Cara nak masukkan Google+ ke dalam blog]
Design > Add a Gadget > HTML/JavaScript > Masukkan Kod Di Bawah


<script type="text/javascript">mbgc='f5f5f5';ww='320';mbc='cecece';bbc='3F79D5';bmobc='3b71c6';bbgc='4889F0';bmoc='3F79D5';bfc='FFFFFF';bmofc='ffffff';tlc='cecece';tc='6a6a6a';nc='6a6a6a';bc='6a6a6a';l='y';t='Klik Saya Di';fs='16';fsb='13';bw='100';ff='4';pc='4889F0';b='s'; pid='ID GOOGLE PLUS';</script><script type="text/javascript" src="http://widgetsplus.com/google_plus_widget.js"></script>
<span style="font-size: 80%; float:right;">Get this <a href=" http://masrinasidek.blogspot.com/2011/12/cara-masukkan-google-dalam-blog.html ">widget</a></span>

\/

\/

\/

Hasilnya seperti ini...


<script type="text/javascript">mbgc='f5f5f5';ww='320';mbc='cecece';bbc='3F79D5';bmobc='3b71c6';bbgc='4889F0';bmoc='3F79D5';bfc='FFFFFF';bmofc='ffffff';tlc='cecece';tc='6a6a6a';nc='6a6a6a';bc='6a6a6a';l='y';t='Klik Saya Di';fs='16';fsb='13';bw='100';ff='4';lu='6a6a6a';pc='4889F0';wh='340';b='s'; pid='ID GOOGLE PLUS';</script><script type="text/javascript" src="http://widgetsplus.com/google_plus_widget.js"></script>
<span style="font-size: 80%; float:right;">Get this <a href=" http://masrinasidek.blogspot.com/2011/12/cara-masukkan-google-dalam-blog.html ">widget</a></span>

\/

\/

\/


Warna KUNING : Boleh ubah LEBAR
Warna BIRU : Boleh ubah KETINGGIAN
Warna HIJAU : Boleh tukar dengan AYAT korang sendiri
Warna PURPLE : Masukkan ID GOOGLE korang

Ni cara mendapatkan ID GOOGLE+ :
Klik Profile... Lepas tu Copy n Paste jer ID Google +

***Harap ini dapat membantu korang***

Kredit : Google
Share it Please

Reena Sidek

BLOG TENTANG PELBAGAI INFORMASI, PELBAGAI MAKLUMAT, MASAKAN, TRAVEL, FAMILY, ISU SEMASA DAN KISAH SEHARIAN REENA SIDEK...
Email : reenasidek.blogspot.com
Instagram : @reenasidek

7 Bicara Kata:

Chenal berkata...

Tima kasih tuan tanah....dh try molah! sib bait jd..

Bui Junaidi berkata...

rs nak molah juak tp tggu lok lah..

makseh for the info dear

AmirFX berkata...

Asa mok polah p asanya kmk gik nunggu monitor baru kelak bok puas ati mok tukar.. Nway, thanks for the info...

teratak hati berkata...

camtu ye..thanks sharing...

teratak hati berkata...

camtu ye..thanks sharing...

Cik Rose Cute berkata...

Thanks for sharing...jadik hihihi

Najwa Ayuni berkata...

Akak, kenapa tak menjadi pun? :(
Just naik 'get this widget' jee.

PaPa BloGGer

Bukan Yang Biasa

Copyright @ 2013 REENA. Designed by Templateism | Love for The Globe Press